Vadehavsområdet

Vadehavsområdet

Vadehavsområdet

Videreudvikling af festivalens ”Vadehavsområdet”, der har til formål at udbrede Vadehavets unikke smag, natur og kulturarv.

Tønder Festival lancerede det nye vadehavsområde på festivalpladsen i 2016. Tankerne og initiativerne bag området vil blive videreført i 2017.

Igennem for eksempel storytelling, oplæg, traditionel musik fra vadehavsområdet, smagsoplevelser mm. vil projektet øge bevidstheden om områdets egne kulturelle værdier. På festivalen vil der være et Vadehavstelt, hvor det er muligt at smage specialiteter fra området, og derudover vil der være et kunsttelt, hvor der både vil være udstilling med kunstnere fra vadehavsområdet, men også mulighed for kreative udfoldelser samt formidling af kulturelle værdier i form af musik, storytelling, oplæg og events. I teltet ”Lille Fanø” vil publikum endvidere kunne opleve traditionel musik fra blandt andet Fanøs unikke folkemusiktradition.

Børn og unge inddrages aktivt i workshops med musikere eller events, der lægger op til medskabelse, aktivitet og interaktion, herunder jamsessions i ”Lille Fanø”.