Vadehavsfestival 2016

Vadehavsfestival 2016

Vadehavsfestival 2016

Program for Vadehavsfestival 2016

De fire vadehavskommuner Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde, der tilsammen udgør Kulturregion Vadehavet, vil gerne invitere på kunst og kultur i verdensklasse.

Kunstnere fra i alt 12 forskellige lande har gennem det seneste år arbejdet med det danske vadehavsområde. Deres fortolkninger af områdets kultur, natur og identitet kommer til udtryk i ord, lyd, billeder og stemninger.

Fra torsdag den 1. september til søndag den 4. september byder vadehavsfestivalen på et væld af spændende arrangementer langs hele den danske vadehavskyst i både naturen, byrummet og kulturhistoriske bygninger. Udstillinger kan opleves frem til den 2. oktober 2016.

Festivalens hjerte findes ved Blåvandshuk Fyr, hvor det internationale udstillingsprojekt Wadden Tide indbyder til kunstoplevelser i klitterne og på stranden.

Baggrund 
Med udgangspunkt i ”Vadehavsmanifestet”: 
• Mød natur, du ikke tror findes 
• Få oplevelser, du ikke glemmer 
• Se sammenhænge, du ikke tror, eksisterer 
• Find det enkle i det, du tror, er kompliceret 
• Find din indre SPRINGFLOD igen!
 
skal vadehavsfestivalen præsentere nye kunstneriske udtryksformer inden for bl.a. billedkunsten, litteraturen, musikken, scenekunsten og tværkunstneriske udtryk, hvor kunsten forholder sig til og lader sig inspirere af både naturen og kulturarven. Festivalens primære udtryk skal være den innovative samtidskunst, der i samspil med vadehavsområdets unikke natur og kulturhistorie fortolker og sætter fokus på egnens helt særlige værdier. Kendetegnet ved vadehavsfestivalen skal være høj kvalitet og kunst, der kan tiltrække, udfordre og overraske.