Udsyn og Indsigt

Udsyn og Indsigt

Udsyn og Indsigt

Projektet er et samarbejde og udveksling mellem traditionsmusikere/formidlere fra hhv. Danmark og Cape Breton, Nova Scotia, Canada, der sætter fokus på og formidler den traditionelle instrumentale musik og dens værdier i et samtidigt miljø. Projektet indeholder: oplæg, information, præsentationer, musikalske foredrag, koncerter, musik og danseworkshops, sessions, baller, netværksmøder og optagelse af dokumentarfilm.

At opleve en anden tilsvarende levende traditionel kultur, giver en indsigt i hvilke elementer der er i spil for at bevare, udføre og videreudvikle sin egen tradition. Dette har jeg og mine kolleger/samarbejdspartnere fra Cape Breton arbejdet for og med gennem de sidste mange år, hvor vi har holdt på med udveksling og gensidig inspiration. Idéen er selvfølgelig at flere får øjnene op for de værdier der er i den traditionelle instrumentale musik og tilhørende kultur, både kunstnerisk, håndværksmæssigt, menneskeligt og økonomisk og at dette fører til mere viden, flere samarbejder, mere udveksling, flere udøvere og brugere.

Projektet vil virke som inspiration til at bevare, dyrke og udvikle den traditionelle folkemusik og kulturen til gavn for identitetsskabelse, nærmiljø, integration og kreativ udfoldelse. Projektet tager publikum med på en rejse, der ser på vores musik og kultur fra oven. Ved hjælp af spejlinger/ sammenligninger med Cape Breton og Nova Scotia, der er Vadehavsområdets pendant (oversøiske tvilling), tager vi folk på en rejse i musik og kulturhistorie og gennem praktisk inddragelse give børn og voksne en oplevelse der viser betydningen af den traditionelle musik for lokalmiljø og samhørighed.