SDMK Strygeensemble

SDMK Strygeensemble

SDMK Strygeensemble

Lyt til SDMK Strygeensemble

Etablering af et ungt, klassisk orkester, der som talentudviklende platform samtidigt bygger bro mellem kultur- og undervisningsinstitutioner, nedbryder genreskel og udfylder et tomrum i Esbjergs klassiske musikmiljø.

Projektet vil styrke talentudviklingsmiljøet og vil på sigt ved at spille skolekoncerter og interne børnekoncerter skabe kulturtilbud og åbne op for, at også yngre børn på et meget tidligere stadium aktivt vil blive inddraget i den kunstneriske proces.

SDMK Strygeensemble er et nyt samarbejdsinitiativ mellem konservatoriets uddannelsessted i Esbjerg, Esbjerg Kulturskoles talentafdeling og Musikalsk Grundkursus (MGK). Musikere med rødder i forskellige genrer mødes om den klassiske musik og danner sammen et ensemble, som fungerer i projektform.

Klassiske konservatoriestuderende, strygere fra konservatoriets øvrige studieretninger samt egnede MGK- og talentelever fra Esbjerg Kulturskole og vadehavsregionens øvrige musikskoler indøver og opfører et skiftende repertoire under ledelse af de bedste interne og eksterne undervisere.

Projektperiode: 2016-2019.