Musikalske Malerier 2018

Musikalske Malerier 2018

Musikalske Malerier 2018

En anderledes jazzkoncert, hvor publikum – særligt de yngste - opfordres til at male, hvad de hører.

Koncerten afholdes på Ribe Kunstmuseum under Ribe Jazz Festival 2018 og er åben for alle. Der opstilles fem store lærreder, hvor publikum kan male inspireret af musikken, som opføres af studerende fra Syddansk Musikkonservatorium. Musikerne får til opgave at sammensætte en koncert med musik, der er særligt egnet til at blive visuelt fortolket.

Publikum opfordres til at lytte på en ny måde. Citat: ”Hvad får musikken én til at føle? Og hvordan kan det males? Ved at gøre jazzen tværmedial, og ved at lade publikum dele lærrederne, giver vi vores unge publikum mulighed for at leve sig ind i musikken på en anderledes måde, end de er vant til.  Ved at have 5 store lærreder, som alle kan male på, kan kunstværkerne udvikle sig sammen med musikken." Til sidst navngives værkerne, som efter koncerten udstilles.

Børn fra Det kreative værksted på Asylcenter Hviding inviteres. Projektansvarlig anfører, at ”Ligesom med musikken, har kunst og kreativitet sit eget, universelle sprog, så uanset baggrund, kan man ”tale” sammen med andre, uden brug af ord.”

Periode: 2018