Musikalske historiefortællinger

Musikalske historiefortællinger

Musikalske historiefortællinger

Udvikling af musikalske historiefortællinger for børn, unge, voksne og ældre/demente. Historiefortællingerne tager udgangspunkt i Otto Frellos malerier og folkesagn, der relaterer til vadehavsområdets historie.

Historiefortælling går årtusinder tilbage. Tilbage til dengang, hvor man brugte det som en læring for kommende generationer.  Der blev pyntet på heltegerninger og det mystiske og uforklarlige blev gjort forklarligt via historiefortælling.

Projektet tilbyder historiefortællinger og musik til børn, ældre på plejehjem, demente og andre, som kunne tænkes at have glæde af fortællingerne.

I ansøgningen står: ”Reptilhjernen gemmer på urinstinkter og en anden del af hjernen gemmer på historier. Dette center aktiveres, når man hører sætningen ”Der var engang” eller ”For længe siden”. Det er her vi skal ind i dette projekt: Der hvor minderne lagres og skabes.

Dem der har demens, dem der ikke har mange minder endnu, dem der bare vil underholdes eller gerne vil mindes om en tryg og lykkelig tilstand. For det handler historiefortælling om. Tryghed. Tryghed opstår når vi stoler på hinanden og tør slappe af og ikke hele tiden være på flugt. Det ligger latent i os alle.  Musik og historiefortællinger kan netop bringe minder frem fra fortiden og samtidig skabe glæde og en følelse af genkendelighed.

Vi mennesker sanser og oplever forskelligt. I dette projekt smelter musikken, det talte ord og det visuelle udtryk sammen til en helhedsoplevelse.

Historiefortællinger er med til at holde de gamle eventyr og historier i live. I en kultur, hvor det mere er den flygtige nyhedsstrøm og et væld af informationer fra de sociale medier, der præger mediebilledet, er det værd at huske på de historier, der er en del af vores fælles kulturarv og som har præget os som mennesker igennem historien. Det levende ord bliver desværre mere og mere fortrængt til fordel for hurtige opdateringer på facebook og korte beskeder på Twitter og SMS. I dette projekt er der tid til at kunne fordybe sig i de kunstneriske udtryk.”

Projektperiode: 2018.