Lag-på-lag

Lag-på-lag

Lag-på-lag

Udvikling af en teaterforestilling om savn fortalt gennem en kjole, en skuespiller og en musiker. Historien er om en pige/ung kvinde/voksen kvinde på en lille ø i Vadehavet og mandlige familiemedlemmer, der er ude at sejle. 

Forestillingen kan spilles hvor som helst: udenfor, i en park, i en gård, inde i en sal, et bibliotek, en institution eller i en stue. Den vil være forskellig fra gang til gang og inddrage det rum, den spilles i, tidspunktet, lyset og stemningen.  En skuespiller, en kjole og en musiker er de faste elementer, mens variationerne i opførelsesstederne skal gøre fortællingen nærværende og nutidig.

Kjolen er en fantasi over folkedragten på Fanø. Den er scenografien, objekterne, landskaberne, drømmene og historierne. Kjolen bæres af den kvindelige skuespiller, som er den centrale figur i historien. Samtidig er den som en ”pop-up bog” fyldt med billeder. Lommer kan åbnes og foldes ud til billeder og figurer, skørtet trækkes ud til et kæmpe hav, og små skibe trylles frem af ærmerne.

Det er en fortælling fra dengang de sejlende tog afsked og ikke vidste, hvornår man skulle ses igen, men den er også en eviggyldig fortælling, som behandler et emne der på en gang er en overvældende og svær følelse og samtidig en kæmpe drivkraft i os alle: Savnet.

Fortællinger, musik og ordløse objektteater-passager væves sammen og resulterer i et visuelt og eksperimenterende scenekunstnerisk billede på en universel historie.

Projektet tager udgangspunkt i historier og kulturarv fra Fanø og vadehavsområdet. Dragter, musik og historier bringes op i tiden og igennem en moderne fortælling i en naturlig og autentisk scenografi, der favner historie og nutid, fremmes viden og indsigt i vadehaveregionen karakteristika.

Periode: 2018 og frem.