Jens Rosendals Vadehavssange

Jens Rosendals Vadehavssange

Jens Rosendals Vadehavssange

Jens Rosendal modtager JydskeVestkystens Kulturpris 2017, læs mere

Udgivelse af digteren Jens Rosendals vadehavssange i et trefløjet musikalbum med tekst og noder.

Jens Rosendal er 84 år og bor i Ballum bag diget ved Vadehavet og den natur, som bliver til billeder i hans sange. Vadehavets ebbe og flod er som ”et åndedrag gennem tusinde år”, som han har digtet i sangen ”Farvernes Landskab”. Rosendal har skrevet ca. 20 sange, som relaterer til vadehavsområdet.

Som med Brorson er naturen og kristentroen vævet sammen i Jens Rosendals digtning, og det er Rosendals fortjeneste, at Vadehavet nu med hans sange er skrevet ind i den danske sangskat og er med i Højskolesangbogen. Han er den nulevende sangskriver, der har flest sange i Højskolesangbogen.

For Rosendal blev poesien det sprog, som han bragte i anvendelse til at forklare det usagte – det, som vi ikke har ord for – i mødet med kærligheden, troen og naturen. I sine naturdigte sætter han ikke blot ord på naturoplevelsen, men beskriver også den måde, hvorpå naturen kan stemme sindet, som for eksempel i digtet ”Oktober”.

Projektansvarlig anfører, at albummet vil kunne anvendes i undervisningen samt være en del af markedsføringen af Nationalpark Vadehavet (vadehavsområdet).

Højskolerne, folkeskolerne, privatskolerne og efterskolerne i det sydlige Danmark vil få tilsendt et eksemplar som del af markedsføringen.

Projektperiode: 2016.