Horisonternes Musik

Horisonternes Musik

Horisonternes Musik

LYT: Music of the Horizons

LYT og SE: ’Harmonia’ - Music of the Horizons

Skabelse af et sonisk værk, der fortolker Vadehavets horisont. Værket vil blive skabt ved hjælp af sinus-lignede toner (naturens perfekte bølgeform), der lægges lag på lag, og derved skaber en art tilstandsmusik, der ændrer sig ganske lidt over tid. Når sinusbølgerne mødes med hinanden, opstår der interferenser, eller det, der lidt mere poetisk kaldes ”Stående Bølger”, og denne lydens poesi griber ind i horisontens og havets poesi - vandets bølger, der hele tiden ændrer sig, og ”interfererer” med hinanden på forskellig vis.

Der vil være tale om en art uendelighedsmusik, der som et møbiusbånd, slår sløjfe på sig selv, tiden og rummet. En tilstand af lyd.

Projektet vil omsætte vadehavsområdets horisont til en abstrakt sonisk båndsløjfe, der faciliterer et lytterum, som understøtter sansningen af Vadehavets natur. I skabelsen af værket involverer projektansvarlig studerende fra Esbjerg Kulturskole, Syddansk Musikkonservatorium samt Musik og Teaterhøjskole i Toftlund, der tilsammen skal danne et ensemble. Ensemblet vil blive konfronteret med nye måder at skabe musik på og derigennem få et nyt perspektiv på den kreative proces, ligesom deres musikalske forståelsesramme udvides.

De unge deltagere vil opleve, at musik kan være meget og andet end det, som vi normalt forbinder med musik, og at et musikinstrument kan være noget helt andet end det, som vi normalt forbinder med et instrument. Dette er kreativt stimulerende, og de medvirkende får et nyt perspektiv på, hvordan musik gestaltes, og hvordan musik forstås.

Projektperiode: 2017.

Projektet indeholder to spor: lyttestationer og koncerter.

Lyttestationer:

Langs kysten i vadehavsregionen vil der forskellige steder være ”lyttestationer”. Disse stationer er ikke fysiske stationer - men steder, hvor der vil være en QR kode som klistermærke på en pæl eller et skilt (og som go-cards). Ved scanning af QR koden på en smartphone/tablet føres lytteren til et website om projektet, hvor musikken vil blive afspillet. Lytteren vil således kunne skue ud over horisonten, mens der lyttes til værket - en lydlig abstraktion af det horisontale rum – det interfererende møde mellem himmel og klode.

Koncerter:

Projektet indeholder fem koncerter i vadehavsregionen udført af studerende fra Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund, Ungdomshøjskolen Vestr Vedsted, Ribe, Esbjerg Kulturskole, Syddansk Musikkonservatorium samt brugere af Ungehuset i Varde. De medvirkende vil alle betjene forskellige instrumenter som de aldrig har spillet på før. 

4. maj 2017, kl. 19.00: Musikkonservatoriet i Esbjerg (SDMK)

10. maj 2017: Ungdomshøjskolen Vester Vedsted. Koncert med studerende fra ungdomshøjskolen.

10. maj 2017 (aften): Rindby Strand eller Sønderho (Fanø)

11. maj 2017: Ungehuset, Varde. Koncert med brugere fra Ungehuset.

Juni 2017: Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund. Koncert med studerende fra højskolen

Link til skitse af Horisonternes Musik: https://youtu.be/If7b23VTUn4 (optaget ved digerne nær Ribe Kammersluse).