Fuldmånekoncert ved Sønderho Mølle 2018

Fuldmånekoncert ved Sønderho Mølle 2018

Fuldmånekoncert ved Sønderho Mølle 2018

Fanø Ugeblad - den 24. juli.

Omtale i KultuNaut - den 26., 27., 28. og 29. juli.

Et kulturelt arrangement i forbindelse med Fonden Gamle Sønderhos 90 års Jubilæum i 2018.

Møllen ved Sønderho ligger i klitterne nordvest for Fanøs sydlige skipperby. Ansøger beskriver møllen som et imponerende bygningsværk fuld af historie, håndværk og stemning og et passende sted at fejre jubilæet. Koncerterne vil iscenesætte møllen som en hilsen fra en svunden tid og som symbol for overgangen til en moderne tid.

Møllen er i 2017 renoveret og kan igen male mel. Komponisten Hans Peter Stubbe Teglbjærg, Sønderho har undervejs optaget lydene fra vingerne, kværnen, sigten og vindens susen i bygningsværket. Disse lyde skal bruges som udgangspunkt for en komposition.

Koncerterne beskrives således: "en stille sommeraften i skumringstimen stimler publikum sammen i græsset foran møllen medbringende tæpper og lidt til ganen. På balkonen toner 4 musikere frem og istemmer en meget lang tone, som en kalden på møllens sjæl. Herudaf vokser der snart lyde fra møllen selv og de 8 højtalere der er opstillet i hvert fag på møllen. Således indvarsles en aften hvor optagelser af Møllens egne lyde når den kværner, vindens lyde og lydoptagelser af de fjernere vindmøller bearbejdes med lyden af 4 musikere i et gigantisk snurrende musikalsk lydtæppe. Som musikken skrider frem står fuldmånen op hidkaldt af musikken. Musikken ledsager dens langsomme bane, mens farvet lys oplyser den gamle bygning og de besejlede vinger. Aftenen slutter med at møllelydene fortoner sig og musikerne står fjernt i klitterne og spiller til den lysende måne. Koncerten vil henvende sig til alle og give en rig og anderledes oplevelse af møllens egen indre dynamik omsat til en nutidig landskabelig musik. Dette vil være en passende hyldest til Møllen og dens store betydning som kulturmonument for Sønderho.”

Ved fuldmåne i juli 2018 vil der blive i alt fire ”helt unikke koncerter ind i sommernatten, manende månen frem på et tidspunkt hvor Fanø er velbesøgt og møllen står allerflottest.”

Projektperiode 2018.