FANØ DAGBOG/FANØ INTERVALS

FANØ DAGBOG/FANØ INTERVALS

FANØ DAGBOG/FANØ INTERVALS

Fanø Dagbog skal til Berlin, se JydskeVestkysten 28. august 2018

Pressemeddelelse, juni 2018

En kunstnerisk fotoudstilling, hvor Fanøs kulturhistorie fortælles via Fanø-dragten og de miljøer, som den blev båret i. Fortællingen spænder over perioden fra ca. 1850 til 1900 og berører desuden livet ved Fanø Bad og livet på sejlskibene. Udstillingen består af ca. 40 store fotostater samt projektioner og installationer i form af lyd og lys. REDSTAR, Esbjerg står for fotografierne.

I udstillingsperioden vil der blive afviklet arrangementer, der relaterer sig til øens traditioner, heriblandt musik- og danseaftener, foredrag.

Citat fra ansøgningen: ”Gennem udstillingen FANØ DAGBOG vil vi skabe et oplevelsescentrum med sanse miljøer, der giver publikum et indblik i Vadehavsøens perspektiv gennem tid og klart definere dette geografiske område. Således bruger vi Fanødragten som grundstøttende kulturbærer for derigennem at give beskueren lysten til at blive en del af Vadehavets DNA.

Det er første gang, at Fanøs kulturhistorie formidles via nutidens audiovisuelle udtryksformer. Derved viser vi vejen for, at der er nye måder at formidle kulturhistorien på.”

Periode: fra 2018