Et historisk fiskereventyr i nutidens streg

Et historisk fiskereventyr i nutidens streg

Et historisk fiskereventyr i nutidens streg

Et kunstprojekt med en anderledes, moderne, humoristisk og original tilgang til fortællingen om Esbjergfiskeriets historie.

Ansøger skriver: ”Den 24. april 2018 slår Fiskeri- og Søfartsmuseet dørene op for en jubilæumsudstilling i anledning af 150-året for grundlæggelsen af Esbjerg Havn og 50-året for museets åbning.

Med udstillingen Danmarks Vildeste Fiskereventyr vil vi invitere publikum på en rejse igennem en epoke, et erhverv og det levede liv på havet - en epoke, som mere end noget andet, har formet det Esbjerg, vi kender i dag. Denne rejse vil blive fortalt gennem de sidste fiskeres egne historier, portrætter, genstande fra museets samlinger og ikke mindst indslag der udfordrer sanserne med lyd, billede og taktile installationer.

Udstillingen opsættes i den store, centrale udstillingshal (Danmarkshallen) og der er fra museets side et udtalt ønske om at realisere en sammensmeltning af kunst, natur og kulturhistorie med denne satsning. En gennemtænkt visuel og følelsesmæssig oplevelse der giver historien om Nordeuropas største fiskerihavn et menneskeligt ansigt. En kombination af faglighed, narrativ, alvor og ikke mindst humor og overraskelse.”

"Projektet vil forene kunst, formidling, udstilling og kulturhistorisk forskning i mødet mellem den unge samtidskunstner og museet som vidensbærende, museal institution. Det er i høj grad et projekt hvis styrker ligger i kontrasterne: Ung Københavnsk kunstner fortolker Sydvestjydsk fiskerihistorie; videnstungt og til tider alvorligt stof visualiseres i en populær-kulturel og humoristisk streg og ikke mindst kontrasten imellem udstillingens fiskerportrætter i ord og billeder og den moderne, tegneserieinspirerede story-telling. Projektet skaber muligheder for en ung, nyuddannet kunstner og tilbyder en anderledes tilgang til det solide, faglige, museale vidensfundament."

Projektperiode: 2017-2018.