Bølger

Bølger

Bølger

Pressemeddelelse sommer 2018

Bølger er en non-profit kortfilm, der foregår på Rømø.

Projektet definerer to formål: Det ene er at tegne et billede af et af de mere oversete miljøer i danske film. Vadehavsområdet (Rømø) vil fungere som ramme, baggrund og karakter i filmen. Det andet formål er talentudvikling inden for filmkunst.

De projektansvarlige vil ”rykke den danske talentmasse inden for film og kunst lidt længere ud mod de danske kanter. Derfor har instruktøren, fotografen og scenografen de sidste par måneder haft en lille efterforskning kørende for at finde det perfekte miljø - for idéen var helt fra begyndelsen at skabe en fortælling sat i den danske ø-kultur. Vi har valgt Rømø efter adskillige besøg dertil for at kigge på locations, og manuskriptet er først blevet skrevet efter, at Rømø blev valgt som location – det var nemlig hele tiden formålet, at lade omgivelserne forme filmens handling helt fra begyndelsen. Det bedste ved Rømø er simpelthen befolkningstætheden, der er lige omkring de 7 mennesker pr. km2. Omkring to millioner mennesker besøger Rømø i de varme måneder, men billedet er helt anderledes uden for feriesæsonen. Der er fred, frihed og fællesskab - samt helt kolossale naturområder."

Filmens temaer er kærlighed og forelskelse og forskellen på de to. Ansøgerne skriver: ”Der er skæbnetemaer, hybris og nemesis, der er familiebånd, moderbinding, Freud & Jung. Det skal være ægte og råt, men aldrig vulgært, og det skal være smukt og aldrig dømmende.”

Projektperiode: 2018.